zgodba o potovanju 2
This template is provided by OpenElement and was made in partnership with Sensode.
A complete FAQ is available describing various elements composing it (see the FAQ page in the Site Explorer on the left).
In case of questions, please visit the forum.
This text block can safely be removed and will not appear on the page.
Ne živi da živiš. Živi da doživiš
Okrog sveta. Vid Legradić
Zgodba o potovanju 2 je potopisni roman. Je samostojno delo in hkrati nadaljevanje mojega knjižnega prvenca z naslovom Zgodba o Potovanju. 

Zapis v romanu je resnična zgodba, ki sledi potovanjem, ki sva jih naredila z ženo med leti 2016 in 2020. V tem obdobju sva obiskala 14 držav na 5 kontinentih ter in dobesedno obkrožila svet.
 
Potopisni roman je zapisan kot napeta pustolovska zgodba, ki se konča z osebnostno in svetovno krizo nove koronavirusne bolezni 19. Tematike v knjigi imajo zelo širok spekter in se dotikajo potovanj, ljubezni, ekologije, politike, duhovnosti in znanstvenih dejstev o svetu.
Kupi knjiigo

· Spletna knjigarna založbe Primus · Emka Mladinska Knjiga · Večje knjigarne po Sloveniji · Osebno pri avtorju s podpisom in posvetilom ·

Za branje na voljo tudi v vseh slovenskih knjižnicah
Potopisni roman
Potovati pomeni poglobiti se sam vase.

Popotništvo me je spremenilo in mi razširila obzorja. Zato gledam na potovanja kot na naslednjo stopnjo vseživljenskega učenja. Svoje znanje in razumevanje sveta delim z romanom Zgodba o potovanju 2. 
Odraz časa
Na začetku zgodbe je planet popotnika pričakal z odprtimi rokami. Preko komaj zaznavnih napak v sistemu se na koncu romana svet s prihodom bolezni Covid-19 zapre in popotnika postavi v jetniško celico. Kako se je to zgodilo meni? Preberite v romanu Zgodba o potovanju 2
O avtorju
Ime mi je Vid Legradić in živim v Zalogu pri Cerkljah na Gorenskem. Rodil sem se leta 1985 in 2009 zaključil fakulteto, smer analitska politologija. Po diplomi sem odprl svoje podjetje za logistiko v turizmu, v okviru katerega delujem kot logistik, turistični vodnik, založnik in pisatelj.
NEWS
Povzetek romana
»Zaključil se je zadnji službeni dan. Kovčka sta v tišini čakala spakirana in pripravljena. Vsakodnevne skrbi sva pustila doma, se sproti še poročila in se takoj po svečani večerji vkrcala na letalo. Poklicalo naju je potovanje. 
 
Živela sva med otočani Fidžija, hodila po zrcalnih ravnicah Bolivije, se povzpela na delujoč vulkan v Vanuatuju, prižigala sveče z budističnimi menihi v Mjanmaru in se sprehajala pod orjaškimi sekvojami Kalifornije. Meje so izginile, svet je postajal zmeraj manjši, tako droben, da sva se ga odločila obkrožiti. Toda na tej zadnji poti se je zgodilo nekaj nepričakovanega ... «

Predstavitve in dogodki
Roman Zgodba o potovanju je bil predstavljen že v marsikateri slovenski knjižnici in na različnih promocijah. Njegovo nadaljevanje, Zgodba o potovanju 2, je nadgradnja, ki jo je poleg predavanj možno vključiti tudi v popotniške promocije, dejavnosti turističnih agencij in podobno. 

Vsako tovrstno sodelovanje je dobrodošlo, izvajam ga večinoma brezplačno, saj mi pomaga pri promociji knjige. 

V primeru interesa me prosim kontaktirajte.
Komentar avtorja
Zgodba o potovanju 2 odraža mojo veliko prelomnico. Moje življenje se je vrtelo okrog potovanj in turizma -  dejavnosti, ki ju je nova realnost pandemije leta 2020 grobo prekinila. Ne le, da sem izgubil potovanja, izgubil sem tudi delo. Kljub temu sem se odločil, da svoje podjetje obdržim odprto in da zavoljo preživetja le-tega začnem intenzivneje pisati. Obdobje koronakrize je bilo moje najtežje življenjsko obdobje do sedaj, zato sem mu posvetil zadnji del romana Zgodba o Potovanju 2. Zaključek je za moj slog pisanja netipično političen. Odraža zapis težkih časov, ki smo jih živeli vsi.  
CONTACT
Want to know more or step in touch with me?

Želite stopiti z menoj v stik? Vesel bom vašega sporočila.


I am open for any cooperation or partnership!
 You can contact me by web form bellow or via email
CONTACT ADDRESS

vid.legradic@travid.si

Tel : +386 31 426 847

Zalog pri Cerkljah 113
4207 Cerklje na Gorenjskem
Slovenia (SI)

EUROPE
send
©OPENELEMENT. Travid vid legradic S.P.