Zgodba o potovanju
This template is provided by OpenElement and was made in partnership with Sensode.
A complete FAQ is available describing various elements composing it (see the FAQ page in the Site Explorer on the left).
In case of questions, please visit the forum.
This text block can safely be removed and will not appear on the page.
Vid Legradić
Potopisni roman, založba Primus
Zgodba o potovanju je moje prvo knjižno delo. Zanj sem bil v okviru zbirke Avtorji pri založbi Primus izbran za izdajo. 

Resnična zgodba sledi mojim prvim korakom v svet, pustolovščini, ki se je začela v Indiji. Z njo sem odkril svojo strast do potovanj, ki so me v knjigi ponesla še v 17 drugih držav, med drugim v ZDA, Malezijo, Tajvan, Filipine in vse do Islandije, kjer sem spoznal svojo ženo. 

Struktura potopisnega romana je unikatna, saj je spisan neposredno na podlagi potopisnih dnevnikov, ki sem jih ustvarjal med potovanji. Tematike v knjigi imajo zelo širok razpon in se dotikajo potovanj, ljubezni, ekologije, politike in znanstvenih dejstev o svetu. 

Potopisni roman
Potovati pomeni poglobiti se sam vase.

Popotništvo me je spremenilo in mi razširila obzorja. Zato gledam na potovanja kot na naslednjo stopnjo vseživljenskega učenja in znanje delim v romanu Zgodba o potovanju. 
Poučna pustolovščina
Med obiskovanjem tujih držav sem spoznal drugačne kulture, drugačne standarde in drugačne poglede na svet. Ni vse v denarju. Je pa veliko v doživetju. Več v romanu Zgodba o potovanju
O avtorju
Ime mi je Vid Legradić in živim v Zalogu pri Cerkljah na Gorenskem. Rodil sem se leta 1985 in 2009 zaključil fakulteto, smer analitska politologija. Takoj po diplomi sem odprl svoje podjetje za logistiko v turizmu, v okviru katerega kot logistik, turistični vodnik, založnik in pisatelj delujem še danes.
NEWS
Povzetek romana
Potovati po svetu, spoznavati, raziskovati - na začetku sem bil kot otrok, pa čeprav odrasel. Od doma sem se odpravil na pot, ki mi še danes riše nasmeh na obraz. Zato sem jo zapisal v to knjigo. Sprva je bila stresna, nato avanturistična in na koncu romantična. 
 
Na naši Zemlji obstajajo kraji, ki so tako lepi in zanimivi, da človeku vzamejo sapo. Pa tudi takšnih neprivlačnih je kar nekaj. A prav vsi so vredni izkušnje. Ta zgodba je zapis koščka mojega življenja, preko katerega sem raziskoval sebe in svet.  
Predstavitve in dogodki
Roman Zgodba o potovanju je bil predstavljen že v marsikateri slovenski knjižnici, predavanje pa je možno vključiti tudi v popotniške promocije, dejavnosti turističnih agencij in podobno. 

Vsako tovrstno sodelovanje je dobrodošlo, izvajam ga večinoma brezplačno, saj mi pomaga pri promociji knjige. 

V primeru interesa me prosim kontaktirajte.
Komentar Založbe Primus
Zgodba o potovanju ni klasičen potopis. Seveda opisuje destinacije, opisuje poti in doživetja, vendar je interpretacija doživetij zelo poglobljena, čustvena.  
 
Avtor hkrati ostaja na trdnih tleh in opisuje družbenopolitično okolje posameznih držav z zanimivimi podatki. Vid je namreč študiral politologijo.  
 
Vid zaupa ljudem. To je pomembno sporočilo vsem, ki se ukvarjajo s predsodki na podlagi rasne, nacionalne in verske diskriminacije. To nam lahko podari potovanje: da vidiš človeka kot človeka, ne glede na barvo kože in njegov videz.  
 
Izjemna povezanost z naravo je rdeča nit knjige, saj se poleg glavnih atrakcij skoraj vedno, kjer je le mogoče, odpravi raziskovat naravo, včasih tudi izven cone udobja s ciljem občutiti do konca. Osvojiti bit. Narava kot Bog in Bog kot narava. Zaman iščete pred oltarji in za njimi, odpravite se v prvi gozd in našli boste!
CONTACT
Want to know more or step in touch with me?

Želite stopiti z menoj v stik? Vesel bom vašega sporočila.


I am open for any cooperation or partnership!
 You can contact me by web form bellow or via email
CONTACT ADDRESS

vid.legradic@travid.si

Tel : +386 31 426 847

Zalog pri Cerkljah 113
4207 Cerklje na Gorenjskem
Slovenia (SI)

EUROPE
send
©OPENELEMENT. Travid vid legradic S.P.