Za devetimi  zvezdami
This template is provided by OpenElement and was made in partnership with Sensode.
A complete FAQ is available describing various elements composing it (see the FAQ page in the Site Explorer on the left).
In case of questions, please visit the forum.
This text block can safely be removed and will not appear on the page.
Vid Legradić
Znanstvenofantastični roman Travid: Za devetimi zvezdami 
Travid: Za devetimi zvezdami je domišljijska pustolovščina - slovenski znanstvenofantastični roman, prava redkost na slovenskem knjižnem trgu. Namenjena je mlajšim odraslim in odraslim bralcem.

Roman z opisi prehaja iz pripovedne v imaginarno umetnost. Tematiko za zgodbo sem črpal iz svojih potovanj po svetu, pridobljenega znanja in zanimanj za naravo in tehniko. Knjiga je nabita s simbolizmom in se načrtno izogiba maščevalnim in ljubezenskim tematikam in poudarja boj za resnico in prijateljstvo. 

Zgodba se dogaja 10.000 let v prihodnosti, v tem času in prostoru. Povezana je tudi s Slovenijo. Pod svoje okrilje jo je zaradi izvirnosti sprejela založba Europe Books London. Angleški prevod se prodaja v knjigarnah treh kontinentov sveta.  
Kupi knjigo

· Spletna knjigarna založbe Primus · Emka Mladinska Knjiga · Večje knjigarne po Sloveniji · Osebno pri avtorju s podpisom in posvetilom ·

Naloži si ozadje
· Poster1 · Poster2 · Poster3 · Poster4 · Poster5 · Poster6 ·

Travid Urs
Glavni junak zgodbe. Vesoljski turistični vodnik, pilot vesoljske ladje, svobodnjak in pustolovec. Travid je človek z Zemlje. Je samozavesten in velik ljubitelj narave.
Mordrake
Mordrake je humanoidna mravlja z dvema fizičnima obrazoma. Prihaja iz planeta Insec. Ima telepatske sposobnosti, močno moralno zavest in zelo rad kuha.
Elara Kohn
Travidova najboljša prijateljica in hči Janusa Kohna, enega najpomembnejših politikov Vesoljske unije. Elara je ženski glas razuma in Travidova protiutež.
NEWS
Povzetek romana
Ni vse v akciji, v boju med dobrim in slabim ter v maščevanju. Knjiga se tem klasičnim motivom načrtno izogiba oziroma jih v zgodbi sploh ni. 
 
Ker je postavljena v znanstvenofantastične okvirje, ji to omogoča gradnjo prizorov, ki jih je v trenutnem resničnem svetu nemogoče doživeti. 
 
Skupaj z atmosfero in domačnostjo (vesoljsko plovilo Srebrna Zver je protagonistov dom, večina likov so ljudje, zgodovina kot jo poznamo do sedaj, velja) pričara bralcu izkušnjo, ki mu je kljub futuristični tematiki nenavadno blizu.

Predstavitve in dogodki
Roman Zgodba o potovanju je bil predstavljen že v marsikateri slovenski knjižnici, predavanje pa je možno vključiti tudi v popotniške promocije, dejavnosti turističnih agencij in podobno. 

Vsako tovrstno sodelovanje je dobrodošlo, izvajam ga večinoma brezplačno, saj mi pomaga pri promociji knjige. 

V primeru interesa me prosim kontaktirajte.

Komentar založbe
Roman je bil izdan v samozaložbi Knjige Travid, ki deluje v okviru mojega podjetja Travid Vid Legradić s.p. 
  
Knjiga ni fantazijski roman. Notri ni čarodejev in nadnaravnih sil. Je čistokrvna znanstvena fantastika, ki se poigrava z simbolizmi, vleče vzporednice s svetom zemeljske narave in promovira vero v dobro.

CONTACT
Want to know more or step in touch with me?

Želite stopiti z menoj v stik? Vesel bom vašega sporočila.


I am open for any cooperation or partnership!
 You can contact me by web form bellow or via email
CONTACT ADDRESS

vid.legradic@travid.si

Tel : +386 31 426 847

Zalog pri Cerkljah 113
4207 Cerklje na Gorenjskem
Slovenia (SI)

EUROPE
send
©OPENELEMENT. Travid vid legradic S.P.