O romanu


Domišljijska avantura
Travid Urs je 35-letni turistični vodnik in svobodnjak s planeta Zemlje. S Srebrno Zverjo, njegovim malim vesoljskim plovilom, v katerem živi, Travid potuje po prostranih ozemljih Vesoljske Unije. To je skupnost 1985 planetov, raztresenih širom galaksije Rimska cesta. Na različnih krajih sprejema vsakovrstna dela. Največkrat je vodnik, včasih pa tudi spremljevalec in šofer.

Lorem ipsum
Nekega dne Travid potrdi dobro plačano delo vodnika-voznika. Njegov VIP gost je dokaj poseben; kontroverzni minister za tehnologijo Unije Janus Kohn. Njuno sprva skrbno načrtovano potovanje se zaradi prihajajočih volitev in političnih nestabilnosti kmalu sprevrže v kaos. Travid se nenadoma znajde v viharju bizarnih naključij. Politične spletke, zlagane identitete in skrivni načrti za destabilizacijo vesolja postanejo njegova nova resničnost. Med bojem za svoje življenje, Travid spozna ministrovo družino. Skupaj se odločijo, da bodo spremenili Kohnove načrte.
Lorem ipsum
Zlili so se z divjimi vetrovi in se počasi dvigali skozi gosto zračno juho, ki je obdajala Karuleum. Zver je nekajkrat obkrožila planet, dokler ni s trebuhom deskala po zadnjih ostankih meglenih oblakov. Nad njo je čakalo vesolje.
Krila so se pospravila, ionski motorji so se odklenili in zadihali v svoji modrini. S pomočjo orbitalnega pospeška so se izstrelili proti devetim sijočim pikam v daljavi črnine. 
»Bi kaj prigriznili? Večer je še mlad, kajne?« je vprašal Mordrake in si odpel varnostni pas. 


Pisatelj in avtor: Vid Legradić
Pisatelj: Vid Legradić
Moje ime je Vid Legradić in živim v Mostah pri Komendi. Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani politolog. Sem pisatelj, popotnik in gornik. Spremenjene razmere, ki jih je s seboj prinesla pandemija, so onemogočile dobršen del mojih dejavnosti. Zaradi tega sem se odločil obiskati prav posebno destinacijo - svojo domišljijo. Knjižno delo temelji na resničnih izkušnjah in se je rodilo iz mojih doživetij, znanja in spominov. 
Predstavitve in predavanja o knjigi
PREDSTAVITVE SE VRSTIJO V KNJIŽNJICAH, FESTIVALIH IN DOGODKIH

KOLEDAR PREDSTAVITEV:
Epidemija žal še onemogoča organizacijo družbenih dogodkov.